24 May 2006

Kitap tavsiyeleri

SAVAŞÇI
Doğan CÜCELOĞLU

Anlamlı ve Coşkulu bir yaşam için savaşmak gerekebilir mi ?
Kendin olarak kalabilmek için zor bir savaşa girilir mi ?
Savaşmanın anlamı ve savaş yöntemleri için okunması gereken bir kitap...
*
Reiki
Uygulamalı Şifacılık Teknikleri
Brigitte MÜLLER-Horst H.Günther

Reikiye başlayacak olanların başladıktan sonra da sık sık başvuracağı çok güzel bir kaynak.
*
% 100 Düşünce Gücü
J. Ensıgn ADDINGTON

Yaşamınızı yöneten düşünce gücünüzü farkına varmanız için tavsiye edilebilecek en güzel kitaplardan biri... Düşüncenizin gücünü farkettirmesi dileğiyle...
*
Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri
Louise L. Hay

Bu kitap kimseyi "iyileştirmez". O, sizin içinizde yatan, kendi iyileşme sürecinize katkıda bulunma yeteneğinizi uyandırabilir.
Daima elinizin altında bulunacak bir başvuru kaynağı...
*
Düşünce Gücüyle Tedavi
Louise L. Hay

Hayat ve kendiniz hakkında bilmek isteyeceğiniz herşeyi bu kitapta bulabilirsiniz. Louise' nin hastalıkların ardında yatan olası düşünce kalıplarına rehberlik eden bu kaynak kitabı gerçekten eşsiz ve önemli.

Devam edecek...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Reiki için ben de bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum.

Bir Şifa Sanatı Klavuzu Reiki Easları

Dıane Stein
Arıtan yayınlarının

Adsız dedi ki...

Benyagmurla

Reiki için ben de bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum.

Bir Şifa Sanatı Klavuzu Reiki Easları

Dıane Stein
Arıtan yayınlarının

Adsız dedi ki...

Benyagmurla

Kitabın adı,Ermiş,Sörfcü,Patron.
Robin Sharma nın..

Kitaptan alıntı:

Evrenin polisliğini üstlenmek,
senin sorumluluğun değildir.Sana düşen,kendi hayatındaki gelişim okulunun derslerini öğrenerek lider konumuna gelmek,böylelilkle kendi özgün ve en iyi benliğini bulmaktır.

Bütünlük Boşluğu diye son derece güçlü bir kavram var.En basit tanımıyla,içerde kim olduğunla,
dışarıya nasıl göründüğün arasında,yani sosyal benliğin arasında bulunan o alan.İşte o alan ne kadar geniş olursa,
hayatında o kadar mutsuzluk hissediyorsun.

A.Montague nin yıllar önce dediği gibi:İnsanların yaaşdığı en derin kişisel yenilgi,olabileceği kişiyle olduğu kişi arasındaki faktan kaynaklanır..

Çünkü bugün milyonlarca insnanın manevi düzeyde bu kadar rahatsızlığı ve her an sırtlarında taşımalarının en büyük nedeni,o bütünlük boşluğudur..Kendilerine ihanet edip,gerçek benliklerinin dünyaya doğru parlamalarına izin vermiyorlar.En derin ve en iyi yanları da bütün bunların farkında olmaları.

İçinde uyuyan onca potansiyel ve senin en çok sevdiğin bazı değerlerin var.Belli düşünce biçimlerin,duyguların,hareketlerin bu gezegende seni farklı kılıyor.Birtakım tercihlerin ihtirasların var seni mutlu ediyor.Hayatınla ilgili bazı hayallerin var,bunlar senin en derin yerlerine,DNA na şifrelenmiş.

Bütün bunlar senin gerçek benliğinin yönleri.Ve sen bunları yansıtan bir hayatı yaşamaktan uzaklaşınca,dünyada parlamayınca,
duygularını hissetmeyip,kendi doğrularını konuşmadıkça,yavaş yavaş kapatıyorsun kendini.Öz değerlerin inişe geçiyor,ruhun buruşmaya başlıyor.Yaşadığın mutsuzluklar artıyor,daha az enerjin oluyor,yaratıcılığın azalıyor,içinde derinlerde bir acı ,sızı hissediyorsun.Bu acı dönem dönem ortaya çıkıyor.

Ve hissettiğin tüm tatminsizlikler ve rahatsızlıklar,tüm bunları fark edebilmen için sana bir armağan aslında..Hissettiğin tün tatminsizlikler,en iyi hayatının,kaderinin gelip,şimdiki hayatının kapısına vurmasından başka bişey değil.İç çekirdeğinde hissettiğin o sızı,acı,hüzün ruhunun sana uyanmanı,ye
niden rotana dönmeni söyleyişi, gerçekte olduğun kişiyle yeniden aynı hizzaya gelmen içindir..

her insanın bir tek gerçek işi vardır.Kendine giden yolu bulmak.Ona düşen kendi kaderini keşfetmektir.Rastgele bir kaderi değil ve keşfedince de onu sonuna kadar kararlılıkla kendi içinde yaşamaktır.

Adsız dedi ki...

Benyagmurla

Kitabın Adı:Şimdinin Gücü
Akasa yayinlarindan Eckhart Tolle'un..

Kitaptan Alıntılar

Siz Simdi'nin gücüne erisemediginiz
sürece, deneyimlediginiz her
duygusal aci geride içinizde yasamayi sürdüren bir aci kalintisi birakir.

O zaten orada bulunan gecmisin acisiyla birlesir ve
zihninize ve bedeninize yerlesir. Buna, elbette, çocuklugunuzda
çektiginiz, içine dogdugunuz dünyanin bilinçsizliginin neden oldugu aci da dahildir.

Bu birikmis aci, bedeninizi ve zihninizi isgal eden olumsuz bir
enerji alanidir. Eger onu kendi basina bir varlik, görünmez bir
varlik olarak görürseniz, gerçege çok yaklasmis olursunuz. O duygusal aci-bedenidir. O iki tarzda var olur: uykuda ve aktif.

Bir aci bedeni zamanin
yüzde doksaninda uykuda olabilir; ancak, o derin bir biçimde
mutsuz bir insanda yüzde yüze kadar aktif olabilir. Bazi insanlar neredeyse tamamen aci-bedeniyle yasarken, digerleri onu sadece yakin iliskilerde,
ya da gecmisteki kayip ve terk edilmeye, fiziksel ve duygusal
yaralara bagli durumlarda deneyimleyebilirler.

Özellikle eger o geçmisinizden kaynaklanan bir aci kalibiyla
rezonanstaysa, onu her sey aktive edebilir. O uyku asamasindan
uyanmaya hazir oldugunda, bir düsünce, ya da size yakin biri
tarafindan söylenen masum bir söz bile onu aktive edebilir.

Bazi aci-bedenleri, örnegin sizlanip duran bir çocuk gibi, sevimsiz ama nispeten zararsizdir. Digerleri ise acimasiz ve yikici
canavarlardir. bazilari fiziksel olarak, birçogu da duygusal olarak
siddetlidir. Bazilari çevrenizde bulunan ya da size yakin olan
insanlara saldirirken, digerleri size, yani ev sahiblerine
saldirabilirler. O zaman yasaminizla ilgili düsünceleriniz ve hisleriniz derin bir biçimde olumsuz ve kendini-yikici hale gelir.

Hastaliklar ve kazalar çogunlukla bu sekilde yaratilirlar.
.......
Kendinizde, her ne sekilde olursa olsun, herhangi bir mutsuzluk
belirtisini gözlemleyin, o uyanan aci-bedeni olabilir. Bu sinirlenme, sabirsizlik, sikintili bir ruh hali, incitme arzusu, öfke, hiddet, depresyon, iliskinizde bir dram yaratma ihtiyaci vs. olabilir. O uyku
halinden uyandigi anda onu yakalayin.

Aci-bedeni, var olan diger her varlik gibi, varligini sürdürmek ister ve o ancak sizin onunla bilinçsizce özdeslesmenizi saglayabilirse varligini sürdürebilir. O sonra ayaklanip sizi ele geçirebilir, "siz
olur" ve sizin vasitanizla yasar.

O kendi türündeki enerjiyle rezonansa giren her türlü deneyimle beslenecektir; bu daha fazla aci yaratan herhangi bir set - öfke, yikicilik, nefret, üzüntü, duygusal dram, siddet, hatta hastalik - olabilir. Böylece aci-bedeni, sizi ele geçirdiginde, yasaminizda kendi enerji frekansini geri yansitan, beslenebilecegi bir durum
yaratacaktir. Aci sadece aciyla beslenebilir. Aci sevinçle
beslenemez. O sevinci gerçekten sindirilemez bulur.

Bir kez aci-beden sizi ele geçirdiginde, siz daha fazla aci
istersiniz. Siz bir kurban ya da kurban-eden haline gelirsiniz. Siz
aci vermek, ya da aci çekmek istersiniz, veya her ikisini birden istersiniz. Ikisi arasinda aslinda bir fark yoktur. Elbette, siz bunun farkinda degilsinizidir ve aci istemediginizi hararetle iddia edeceksinizdir. Ama, yakindan baktiginizda, düsünce ve davranis biçiminizin aciyi-kendiniz ve baskalari için- sürdürecek sekilde
tasarladiginizi göreceksiniz.

Eger siz bunun gerçekten bilincinde olsaydiniz, bu kalip yok olup giderdi, çünkü daha fazla aci istemek deliliktir ve hiç kimse bilinçli olarak deli degil.
..........
Bilinçsizlik onu yaratir; bilinç onu kendisine, yani bilince
dönüstürür. Aziz Petrus bu evrensel prensibi çok güzel bir biçimde ifade etmistir. "Her sey isiga maruz kaldiginda ortaya çikar ve isiga maruz kalan her sey isik haline gelir."

Editör dedi ki...

Sevgili Benyağmurla
Tavsiyelerin ve gösterdiğin ilgi için çok teşekkür ediyoruz.
İlginizi çeken tüm yayınları bizimle paylaşmanız dileğiyle sevgilerimizi sunuyoruz.

Adsız dedi ki...

Benyagmurla

Atatürk Ve kayıp Kıta Mu

Reiki evrensel bir bilgidir ve asla kaybolmaması gerekiyordu.
Bugün Mu adını verdiğimiz yeryüzünün erken devir uygarlığının çocukları ilkokul çağlarında Reiki 1,ortaokul çağlarında ise Reiki 2 eğitimini alırlardı.

Bu kök kültürürnün insanları Tibet ve Hindistan ı kolonize etmek üzere anavatanları Mudan ayrıldıklarında Reiki yi de beraberlerinde götürdüler.

Ancak Mu kıtası sonradan kayboldu.Önce Mu yu ardından da Atlantis i yok eden yeryüzü değişiklikleri derin kültürel karmaşıklıklara yol açtı...

Dıane Stein in Bir şifa klavuzu Reiki Esasları adlı kitabından..
...................................

Anitkabirde Ataturk`un okudugu kitaplar bolumunde camekan icinde bir kitap vardir: KAYIP KITA MU (LIMURYA)

J. Churchward isimli taninmis bir ingiliz arastirmacisinin Limurya uzerine yapilan en genis capli arastirmalarini iceren bu kitabi Ataturk niye okumustu?

Bir lider, bir asker, Cumhuriyetin kurucusunun tamda devrimleri gerceklestirdigi, biryigin isinin oldugu bir donemde neden Limurya`ya merak sarmisti?

Ustelik oyle bir merak sarmis ki,
Tahsin Bey i cesitli medeniyetleri arastirmak uzere Meksikaya konsolos olarak gorevlendiriyor, Tahsin bey buradan Mayalar ve Amerikan halklari uzerine yaptigi arastirmalarin raporlarini gonderiyordu.

Boylesine cetin bir arastirmanin amaci neydi?

Ataturk Turk dil kurumu ve Turk Tarih kurumunu gelistirme asamasinda kendine bir soru sorar: `TURKLER ANADOLU`YA ASYADAN GELMISLERDIR.PEKI AMA ASYA`YA NEREDEN GELDILER? `

iste bu soruyla baslayan arastirma Meksikalarda Maya medeniyetini,
bulunan bir cok tabletlerin anlami ve Turk dilinin Amerikan dilleriyle ortak yanlarini bulunup arastirilmasina kadar giden bir surec yaratmistir.

Tahsin bey Ataturke ``Kayip kita mu`` kitabindan bahsedince hemen istetir, hemen bir ceviri ekibi olusturulur ve cevrilen sayfalar Ataturk e ulastirilir.

Bilgiler cok enteresandir ve butun veriler TURKLER IN BIR ZAMANLAR ASYA`YA PASIFIKTE BATAN KAYIP KITA MU`DAN GELDIGINI GOSTERMEKTEDIR.

Cok gelismis olan Limurya ve insanlari dagildiklari heryere kendi uygarliklarini ve bilgiyi goturmusler, bir cok medeniyetler kurmuslar.

Arastirmaci yazar Sinan Meydan`in Ataturk ve kayip kita MU isimli arastirma kitabi gercekten cok ilginc belgelerle dolu. (Truva yayinlari)

hulya dedi ki...

Bu yazarlar süper ,bu kitaplarıda mükemmeldir 9 yıl önce düşünce gücünü okumakla başladım kendimi aramaya ,sürekli araştırma ,sorgulama gerektiren konu ,ilim aradığım heryerde karşıma çıktı ,ne istersen o olur.